Kategorier
HR Viden

Kollektiv intelligens: ved I hvad I ved?

Tidligere sagde man, at viden er magt. Det holder til dels stadig. Men jeg vil påstå, at den enkeltes viden er vigtig, men fælles viden er afgørende.

Og hvad mener jeg så med det?

I fremtiden vil der være mere fokus på viden som ressource; noget vi sammen har skabt, besidder eller har adgang til. For ligegyldigt hvor meget en ekspert man er med unik viden, så tilfalder og gavner din viden ikke kun dig. Og du indhenter og deler løbende viden med andre (forhåbentligvis)

For dig som videnformidler, organisation eller virksomhed betyder det, at det ikke kun er vigtigt at have fokus på, hvad du eller den enkelte medarbejder har eller mangler af viden. Fremover er det mindst lige så vigtigt at vide, hvad hele organisationen ved og kan trække på af viden, eller hvor der er videnhuller. PÅ den måde står man bedre rustet til fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *